Natuur & Techniek

Biomimetica of biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken. In de natuur is alles op eenzelfde manier georganiseerd, namelijk op grond van zes basisstrategieën (life’s principles), die leven op aarde succesvol maken. Doordat het duurzame strategieën zijn. De natuur gaat efficiënt om met grondstoffen en speelt in op lokale omstandigheden en past zich voortdurend aan aan veranderende omstandigheden. De natuur evolueert om te overleven.  Het is daarom goed om te ‘spieken’ bij organismen die al lang een duurzame leefstijl hebben.

De hier aan te grondslag liggende principes bieden waardevolle ingangen voor ontdekkend leren en innovatie van technologische en organisatorische processen zoals producten, diensten en eco- systemen. Waardoor adaptieve veerkrachtige organisaties en duurzame producten ontstaan. 

 

flippers

Over TalentThat

TalentThat ondersteunt veranderingstrajecten en helpt bij organisatorische innovatie door de focus op talentontwikkeling bij zowel onderwijsinstellingen en bedrijven.

Missie

Werkgevers en werknemers voorbereiden op de economie en bijbehorende werkvormen van de 21e eeuw. 

Gegevens

  • Van Lenneplaan 367
    9721 PM
    Groningen
  • KvK: 59941030
  • TalentThat 2017